Billiga Barnvagnar

Barnvagnar som säljs inom EU måste möta vissa krav och tur är det. Det för också med sig att barnvagnar sällan är speciellt billiga. Allting är dock relativt och vissa barnvagnar kan vara mycket billigare än andra. Ibland är det lyxmodeller och ibland är det tillverkarens varumärke som lyfter priset. Om du är på jakt efter en så billig barnvagn som möjligt så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Du vill absolut inte köpa någonting du kommer ångra.

Du kan få nya barnvagnar från ca 2500 kronor och uppåt. Kvaliteten skiljer givetvis mot barnvagnar som kostar 4000 till 6000 kronor. En dyrare barnvagn håller förmodligen längre vilket gör att du kan ha den till flera barn, och sen kanske du dessutom kan sälja den och få lite pengar tillbaka. Med en billig barnvagn kommer detta vara mycket svårare.

I det långa loppet är kanske en barnvagn för 5000 kronor mer prisvärd än en billig barnvagn för 3000 kronor. Det är detta som gör det så svårt att köpa en barnvagn som kostar lite.

Vår rekommendation är att du satsar på kvalitet och låter det kosta. Det är bättre att spara in på pengar där säkerheten inte är ett problem. Du kan t.ex. handla billiga barnkläder, blöjor och göra din ena barnmat istället.

För ett visst antal år sedan hände något som inte skulle kunna hända med barnvagnar som säljs inom EU där en barnvagns handtag var dålig tillverkat och kunde lossna. Här finns berättelser om föräldrar som står i en backe eller går nerför och där handtaget lossnar och ser sitt barn ge sig iväg i full fart. Det är en känsla ingen förälder vill vara med om.